Home Ik zoek ondersteuning Onze werkwijze Het specialistisch team

Het specialistisch team

Over het specialistisch team

Ons specialistisch team vult het wijkteam aan als er ook specialistische jeugdhulp nodig is. Beide teams werken veel met elkaar samen en hebben korte lijntjes, zodat de juiste ondersteuning en zorg snel kunnen worden ingezet. Zo is specialistische kennis en inzet op deze manier snel beschikbaar voor kind en gezin. Met als doel dat jij sneller, en in je eigen omgeving, de passende ondersteuning en zorg krijgt die nodig is.

De taken

De expertise van medewerkers uit het specialistisch team gaat over alle zorg en problematiek die komt kijken bij de ontwikkeling van kinderen en gezinnen. Het werk van de medewerkers bestaat uit:

  • het delen van kennis met het wijkteam en samenwerkingspartners
  • contact met jou als inwoner, waarbij advies gegeven wordt
  • aanvullende ondersteuning en hulp leveren

Samenstelling

Het specialistisch team bestaat uit specialistische jeugdhulpverleners, waaronder gedragswetenschappers, orthopedagogen en psychologen, ambulant specialistische (gezins)behandelaren, systeemtherapeuten, kinder- en jeugdcoaches . Ook zijn (s)GGZ-behandelaren onderdeel van dit team. De teams bestaan uit hulpverleners van Timon, het Leger des Heils, Mentaal Beter Jong en Profila Zorg. Deze professionals behandelen en begeleiden aanvullend op de wijkteams.

Vragen over specialistische zorg?

Neem contact met ons op of kom langs op één van onze locaties.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan