← Terug | Home Nieuws TIM Stichtse Vecht geopend door wethouder Hetty Veneklaas

TIM Stichtse Vecht geopend door wethouder Hetty Veneklaas

Geschreven op 13 januari 2022
Nieuws

Op 13 januari is TIM Stichtse Vecht feestelijk van start gegaan met de opening door wethouder Hetty Veneklaas, die langskwam op de locaties van TIM in Maarssen en Breukelen. Aan de hand van een rondleiding door twee locaties van TIM werd kennisgemaakt met verschillende medewerkers en de werkwijze van de organisatie.

Officiële opening

De coronamaatregelen in acht nemend, opende de wethouder de locatie aan de Gaslaan buiten met het doorknippen van het lint. “Ik ben blij dat we met TIM Stichtse Vecht nu één aanspreekpunt hebben voor de jeugdhulp, de Wmo-begeleiding en de ondersteuning vanuit de wijkteams. Ondersteuning lokaal en dichtbij, zoals we dat willen. Hier hebben we de afgelopen twee jaar hard aan gewerkt met een vernieuwende, dialooggerichte manier van aanbesteden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met TIM Stichtse Vecht een fijne samenwerkingspartner hebben die lokaal en dichtbij ondersteuning en zorg biedt aan de inwoners die dat nodig hebben.” Aansluitend op de opening nam Jannie Jonker, de programmamanager van TIM, haar mee voor een rondleiding door de locaties.

Rondleiding locaties

Uniek aan TIM is dat de verschillende teams elkaar kennen en naadloos op elkaar aansluiten. Op de Gaslaan maakte de wethouder kennis met medewerkers van de frontoffice en het specialistisch team. Esther van Muijlwijk, teamcoach bij het specialistisch team, vertelt: “Ik kom bij een andere gemeente vandaan. Ik vind het uniek dat je binnen één team alle expertise bij elkaar hebt. Zo is alle kennis dichtbij en kun je echt integraal aan de slag.”

Na een korte rit van Maarssen naar Breukelen, werd de wethouder ook op de locatie aan de Brouwerij, in het oude politiebureau, ontvangen. TIM heeft de ambitie om in alle wijken van Stichtse Vecht aanwezig te zijn met haar wijkteams. Jorieke Aaftink, wijkteammanager bij TIM: “We werken in zowel de wijk- als specialistische teams vanuit een brede blik aan positieve gezondheid. Niet alleen op het moment dat er ondersteuning nodig is, maar juist daarvoor. Het is fijn als er iemand naast je staat die je helpt om het overzicht te houden.”

Samenwerking met de gemeente

Onder genot van een echte Vechtse kano, bespraken Jorieke Aaftink en de wethouder de samenwerking met de gemeente. Veneklaas: “We willen de komende jaren graag samen met jullie de ondersteuning en zorg verzorgen voor onze inwoners. Als gemeente verwachten we veel van deze nieuwe aanpak. Ik wens TIM Stichtse Vecht heel veel succes!”

Meer weten over TIM?

TIM Stichtse Vecht biedt één aanspreekpunt voor al je ondersteunings- en zorgvragen in gemeente Stichtse Vecht. Je leest er meer over op onderstaande pagina.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan